سفارش تبلیغ
صبا ویژن
گشاده رویی، دامِ دوستی است . [امام علی علیه السلام]

مقالات و تحقیقات دانشجویی

اصول  پیاده سازی نظام آراستگی

و ساماندهی محیط کار ( 5s)

اصل چهارم : استاندارد سازی، استاندارد سازی مستمر و حفظ و نگهداری محیط کار و زندگی در سطح خوب و  مطلوب ، از طریق کنترل و اصلاح دائمی سه اصل اول پاکسازی ، نظم و ترتیب وپاکیزگی                                                   

1- در محل های موردنظر به فواصل مناسب ، کپسولهای آتش نشانی قرار دهید .

2- کپسول های آتش نشانی را در جایی و به نحوی قرار دهید که براحتی در دسترس باشد ومانعی برای استفاده از آن وجود نداشته باشد .

3- نحوه استفاده از کپسولهای آتش نشانی را یاد بگیرید.

4- تا حد امکان از سنسورهای دود و حرارت استفاده نمایید .

5- بویا گرده گلها نباید ایجاد آلرژی نماید .

6- نوع گل با بوته نباید به گونه‌ای باشد که موجب پدید آمدن با جذب حشرات و جانوران گزنده یا انگلی گردد .

7- طرز قرار گرفتن میزها باید به گونه‌ای باشد که حتی الامکان هیچ سیمی بین میزها آویزان نباشد .

8-  اگر در جایی گودالی حفر شده یا راه مسدود شده یا کاری انجام می شود که ممکن است برای عابرین یاحضار خطر ایجاد کند می‌بایست به کمک علائم و تابلوهای مناسب به افراد هشدارداد.

9- تا آنجا که امکان دارد می‌بایست سیمها و کابلها از زیر زمین ، داخل دیوار و یا لااقل از داخل پارکت  عبور نماید.

10- محل قرار گرفتن اشیاء داخل اتاق و فاصله آن با فیوز برق یا وسیله گرمایشی باید به گونه‌ای باشد که احتمال حریق کاهش یابد.

11- کف محیط کار نباید خیس و لغزنده باشد .

12- می‌بایست اشیایی که به دیوار یا سقف متصل شده‌اند ( مانند : قاب عکس ، جالباسی ، لوستر و ... ) دارای اتصال محکمی باشند .

13- حتی‌الامکان باید از فیوزهای فرعی متعدد در سیستم برق‌رسانی استفاده کرد تا احتمال خرابی تجهیزات و یا ایجاد حریق کاهش یابد .

14- سیم برق و سیم تجهیزات و کامپیوتر نباید در وضعیتی باشد که مانع رفت و آمد ایمنی کارکنان شده و یا بین درب و پنجره قرار گرفته باشد .

15- جهت ایجاد روحیه جمعی و احساس مسئولیت همگانی در پیاده‌سازی و حفظ نظام آراستگی لازم است که از هر واحد لااقل یک نفر به عنوان نماینده واحد مربوطه تعیین گردد .

16- توجه شود که نماینده واحد بهتر است ، از بین کارکنان ارشد یا کارکنانی که مورد قبول و احترام سایرین هستند انتخاب گردد .

17- برای همکاری و هماهنگی بیشتر در پیاده‌سازی و حفظ نظام آراستگی اکیداً توصیه می شود که تمامی نمایندگان ، در قالب تیم منسجمی تحت عنوان کمیته 5S یاکمیته آراستگی سازماندهی شوند .

18- در صورت نیاز بهتر است که هر سه ماه یکبار جلسه 5S باحضور مدیر ارشد سازمان تشکیل شود .

19- برای تداوم پیاده سازی و حفظ نظام آراستگی ضروری است که جلسات کمیته 5S به منظور انجام هماهنگی و تبادل نظر و .... بطور منظم برگزار شود .

20- بهتر است برای گزارش‌دهی نمایندگان واحدها از چگونگی اجرا ، حفظ و بهبود نظام آراستگی به دبیر کمیته 5S تدابیری اندیشیده شود .

21- ضرورت دارد به طور مستمر گزارش عملکرد کمیته 5S به مدیر ارشد سازمان یا مدیر ذیربط امور بهره‌وری و کیفیت ارائه گردد تا تداوم  کار و فعالیت کمیته احساس گردد.

22- رنگ‌آمیزی اتاقها و خطکشی‌ها باید با توجه به اصول ایمنی و روان‌شناسی رنگ باشد .

23- با نماینده واحدتان در کمیته 5S همکاری کامل و صمیمانه داشته باشید .

24- حفظ وضع مطلوب (پس از پیاده سازی 5S )فقط با همکاری و همدلی مدیر و تمامی کارکنان یک واحد میسر است.

25- از یک چک لیست برای اطمینان ازاجرای بهینه و کنترل استفاده نمایید .

26- حمایت مستمر و مستقیم مدیریت ارشد سازمان و سایر مدیران از پیاده سازی نظام آراستگی ، ضامن بقاء و تداوم این نظام است .

27- باور ، همکاری فراگیر تمامی کارکنان سازمان ، ضامن پایداری و اثر بخشی این نظام است .

28- با توجه به اهمیت حمایت مدیران واحدها از اجرای 5S بهتر است که یکی از شاخص‌های ارزیابی این مدیران توسط مدیریت ارشد سازمان به میزان و نحوه همکاری در پیاده‌سازی نظام‌های نوین کیفی و بهره‌وری (از جمله 5S)  در واحد تحت امرشان‌باشد .

29- برنامه‌ای مدون برای اجرای مستمر سوا کردن و تفکیک اشیاء و اسنادی که در حال حاضر زائد هستند یا بعداً به مرور زمان زائد خواهند شد تهیه نمایید.

30- ضروری است برنامه سوا سازی ( اصل اول ) به مرور ‌تکمیل‌تر شده و بهبود یابد .




محمد مهدی رحمان ::: چهارشنبه 87/2/25::: ساعت 7:0 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 16


بازدید دیروز: 4


کل بازدید :496273
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
محمد مهدی رحمان
مقالات و تحقیقات دانشجویی
 
>>فهرست موضوعی یادداشت ها<<<
مقالات و تحقیقات دانشجویی[5] . آشنایی با آیفون تصویری[2] . آشنایی با آیفون تصویری تاسیسات الکتریکی . آشنایی با بانک های خازنی انتقال و توزیع . آشنایی با برق اضطراری اماکن تاسیسات الکتریکی . آشنایی با دربهای اتوماتیک دربهای اتوماتیک . آشنایی با سیستمهای اعلام حریق اعلام حریق . آشنایی با سیستمهای اعلام سرقت سیستمهای اعلام سرقت . آشنایی با مدارهای فرمان مدارهای فرمان . اصول طراحی سیستم کنترلی با استفاده از سیستم کنترلی PLC . افت تحصیلی . افزودنِِی های روغن . ایمنی کلید فناوری کلیدخانه . اینفرارد . اینفرارد InfraRed میدان و امواج و الکترومغناطیس . باطری با قطر کمتر از نیم میلیمتر . برق اضطراری سیستمهای ایمنی وحفاظتی . برق صنعتی - نیروگاه گازی . برق صنعتی -فیوز- دسته کات اوت . برنامه‌نویسی PLC روش و زبان برنامه‌نویسی PLC برنامه‌نویسی به ر . پروژه - PLC LOGO - کارآموزی . تعاریف اولیه کنترل - مبانی کنترل . تلویزیون پلاسمایی و LCD . جنس مصرفی برای کلاچ ها و ترمزها . دودکش خورشیدی - تولید برق از انرژی خورشیدی . روانکار سیم بکسل . روانکارهای جامد . روانکاری . روانکاری آسانسور . روغن ها . ساخت کتاب الکترونیکی جدید . سنسورها در ربات . فرآیند تولید فرش فرش تولید . فرستنده و گیرنده رادیویی - فرستنده FM . قدرت جذر و مد . کنترل صنعتی و پیشرفت PLC کنترل صنعتی PLC . کنترل‌کننده منطقی برنامه‌پذیر PLC . کنتور - اساس کار کنتور چیست ؟ . گریس . مشخصات یک منبع تغذیه ی خوب . معرفی پارامترهای موثر در انتخاب و فاکتورهای مشخصه هر کوپلینگ . معرفی چند دستگاه برای کنترل سرعت موتورهای AC . مقدمه‌ای بر مبانی دیجیتال مبانی دیجیتال اعداد دودویی . موتور های خطی . نحوه کار PLC PLC . یاتاقانهای ضد اصطحکاک . یاتاقانهای غلتشی . کلاچ ها . کلید های قدرت - الکترونیک صنعتی . کوپلینگ ها . PLC-کنترل کننده منطقی برنامه پذیر . PLCها با کاربرد محلی PLC . PLCهای بزرگ با کاربرد گسترده PLC کنترل . آشنایی با Gprs شبکه و سیستمهای مخابراتی . آشنایی با LOGO (سخت افزار) مینی PLC LOGO LOGO PLC . آشنایی با LOGO (نرم افزار) LOGO .
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<